Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας ο Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος

 


Στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Γερβασίου Παρασκευόπουλου προέβη σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει σήμερα υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. 

Την είδηση έκανε γνωστή η Ιερά Μητρόπολη Πατρών με ανακοίνωσή της. “Ο των Πατρέων Αρχιερεύς μετά του ευαγούς Ιερού Κλήρου και του φιλαγίου και φιλοθέου Λαού ευχαρίστοις άσμασι και ιεραίς υμνωδίαις τον Θεόν δοξολογούν, ς τον της Ορθοδοξίας και του Γένους Πρώτον, τον Παναγιώτατον και Οικουμενικόν Πατριάρχην Βαρθολομαίον ευγνωμόνως ευχαριστούν και την Αγίαν Αυτού δεξιάν πανευλαβώς κατασπάζονται, του Κυρίου δεόμενοι υπέρ μακροημερεύσεως Αυτού, προς δόξαν Θεού και την της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, εύκλειαν και την περί Αυτόν Αγίαν και Ιεράν Σύνοδον από βάθους καρδίας ευχαριστούν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες των Πατρών

Χαρμόσυνα κρούουν οι καμπάνες σε όλες τις Εκκλησίες των Πατρών. Στον Ναό του Αγίου Ανδρέου ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και όλοι οι Ιερείς έκαναν Δοξολογία. Για πρώτη φορά εψάλη το Απολυτίκιο του Αγίου Γερβασίου και προσκυνήθηκε η ιερά Εικόνα του. Όλοι έψαλαν το πολυχρόνιο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το απόγευμα στις 5 η ώρα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προσκαλεί άπαντες, Κλήρο και Λαό στις Κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Συχαινών, για τον πρώτο Εσπερινό για τον Άγιο Γερβάσιο και την προσκύνηση των ιερών του Λειψάνων.

Πηγή:https://www.orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἡ καινούργια κτίση -Anthony Bloom Metropolitan of Sourozh (1914- 2003)

  Τηροῦμε σήμερα τὴ μνήμη τοῦ Ἀποστόλου Θωμᾶ. Ὅλοι τὸν θυμοῦνται σὰν τὸ πρόσωπο τὸ ὁποῖο ἀμφισβήτησε τὴν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ ὅταν τοῦ μίλησ...